مشخصات کتاب
ناشر: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
نوبت چاپ: 1
سال چاپ: 1384
قطع: رقعی
نوع جلد: شومیز
تعداد صفحه: 150
شابک: –
درباره کتاب
این کتاب در چهار فصل تدوین شده است:
فصل اول: مفاهیم، نظریهها و پیشینه مباحث،
فصل دوم: بررسی زمینههای موجود فرهنگی برای صنعت- بازار دانش،
فصل سوم: بررسی سیاستهای فرهنگی کشور به لحاظ سازگاری با فرایندهای صنعت- بازار دانش
فصل چهارم: نتیجهگیری مطالب ارائه شده همراه با توصیههای سیاستگذاری مطرح شده است.
در این کتاب روحیات فرهنگی مربوط به صنعت بازار – دانش و معانی و فحوای فرهنگی فعالیتهای دانشی از منظر اندیشمندان مختلف مورد بررسی قرار گرفته و ابعاد آن تشریح شده است.
به اعتقاد مولف، در پشت مجموعه رفتارها، قواعد و مناسباتی که صنعت بازار – دانش را بوجود میآورند، روحیات و فرهنگ و معانی خاصی جریان دارد. ظهور آموزش عالی و دانش به صورت یک صنعت – بازار تحولی پارادایمی است که مفاهیم، الگوها و ساختارهای پیشین مربوط به آموزش و دانش را دستخوش تغییر کرده و با تحولات معنایی- فرهنگی همراه بوده است. همگام با تولید، انتقال، تبدیل، مبادله و مصرف دانش عاملان و ذینفعان آن با عناصر معنایی- فرهنگی مانند نمادها، فکرها، ایدهها، باورداشتها، قواعد، هنجارها، روال ها، ارزشها، اهداف و سبک زندگی خاصی درگیر بوده و همه فعالیتهای دانشی در این صنعت- بازار باری از معنا و مضمونی فرهنگی را دارا میباشد.
طبق تحلیلهای به عمل آمده توسط پژوهشگر زمینههای عام و خاص برای صنعت – دانش در کشور وضعیت چندان مساعدی نداشته و نیاز به اصلاحات بسیاری دارد که باید در سطح سیاستگذاریهای کلان کشور وارد شود و مولف در این زمینه توصیههای بسیاری را در سراسر کتاب به طور کلی و نیز در انتهای کتاب به طور خاص برای بخش دولتی فرهنگ، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاهها ارائه میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید